Lišková bruschetta

Lišky, v kuchyni velice cenné houby, jejichž naleziště houbaři zarputile tají.

Rostou totiž na stejném místě rok co rok a často ve velkém množství.

Ačkoli jejich největší úroda bývá v srpnu a v září, lze je nalézt již od června.

V kuchyni se velmi cení pro své velké využití a nepřeberné množství kuchyňských úprav.

 

Pro 4 mlsouny:

40 g jarní cibule
250 g lišek
100 g červené papriky
300 g rajčat
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
1 lžíce petržele
1 lžíce bazalky
8 plátků ciabatty
1 stroužek česneku
1 lžíce olivového oleje
hladkolistá petržel

 

Jarní cibuli nakrájíme na kolečka. Lišky důkladně očistíme a nakrájíme na malé kousky. Papriku nakrájíme na malé kostičky. Rajčata krátce spaříme, necháme vychladnout a oloupeme z nich slupku a nakrájíme na kostičky. Petrželku a bazalku nakrájíme nadrobno. Olivový olej rozehřejeme na pánvi a lišky na něm opečeme. Přidáme cibuli a ochutíme solí a pepřem. Papriku a rajčata přidáme a 2 minuty společně restujeme. Přimícháme bylinky, sundáme z plamene a udržujeme v teple. Plátky ciabatty položíme na plech. Česnek oloupeme a prolisujeme. Smícháme jej s olivovým olejem a potřeme tím plátky a vložíme do předem vyhřáté trouby na 200 stupňů. Pečeme asi 5 minut. Vyjmeme z trouby a liškovou směs rozložíme navrch a podáváme posypané petrželí.

Sandra Š.
foto: edeka.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>