Orientální polévky jsou typické svou vůní a hustotou.
Většinou vydají za hlavní chod a není třeba vařit cokoli dalšího.
Ochutnejte tuto chutnou sytou polévku z červené čočky, které dodává ten správný šmrnc mladý špenát.
Tak jej určitě nevynechte.
Dobrou chuť!
Pro 4 mlsouny:
2 stroužky česneku
400 g mrkve
150 g červené čočky
2 lžíce slunečnicového oleje
1 lžička mletého koriandru
1 lžička mleté papriky
½ lžičky nakrájené chilli papriky
špetka kajenského pepře
1 l zeleninového vývaru
1 bobkový list
sůl
200 g mladého špenátu
1 – 2 lžíce citrónové šťávy
hrst petržele
Cibuli, česnek a mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky. Spolu s čočkou podusíme na rozehřátém oleji dozlatova. Přidáme koření a krátce orestujeme. Zalijeme vývarem, přidáme bobkový list a lehce osolíme. Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni povaříme doměkka asi 20 minut. Mezitím očistíme špenát a povaříme jej 2 minuty ve vroucí osolené vodě. Slijeme a ihned zchladíme ledovou vodou. Z polévky vyjmeme bobkový list a trochu mrkve a čočky dáme stranou. Zbytek polévky rozmixujeme a mrkev a čočku přimícháme spolu se špenátem, citrónovou šťávou a petrželí.
Sandra Š.
foto: lidl.de