Polévka s masovými knedlíčky

Polévka, co zahřeje a dodá sílu.

Přesně taková je tato polévka.

Nezapomeňte do polévky přidat bobkový list, který polévce přidá silnější aroma.

Masové knedlíčky navíc pěkně zasytí a když k polévce budete zakusovat pečivo, nebudete potřebovat ani druhý chod.

Dobrou chuť.

 

Pro 2 mlsouny:

100 g pórku
100 g mrkve
150 g celeru
1 lžíce oleje
2 bobkové listy
sůl
pepř
250 g mletého masa
3 lžíce strouhanky
1 vejce
½ lžičky sušené majoránky
½ svazku pažitky

Pórek, mrkev a celer oloupeme, očistíme a nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme olej, na kterém podusíme 1/3 pórku. Vyjmeme a dáme do mísy. Zbylou zeleninu a bobkové listy dáme do hrnce a zalijeme 1 litrem vody. Ochutíme solí a pepře. Přivedeme k varu, stáhneme plamen a 5 minut povaříme.

Mezitím smícháme maso, vejce, strouhanku a dušený pórek. Dochutíme solí, pepřem, rozemnutou majoránku a promícháme. Vytvarujeme koule, které přidáme do vývaru. Na středním plameni vše společně 10 – 15 minut povaříme.

Pažitku nakrájíme najemno a nakonec přimícháme do polévky.

Martina Mlsná
foto: Matthias Haupt


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>