Bazalková zmrzlina

bazalkova zmrzlina

Bazalka je jednou z nejoblíbenějších bylinek. Pochází z jihovýchodní Asie a dnes se jí daří zejména ve Středomoří.

Výtečně se hodí k těstovinám, pokrmům z rajčat, do polévek, salátů, k rybám, k masu i do paštik. Mimo to se ale skvěle hodí i do zmrzliny.

Příprava není vůbec náročná, ale je dobré zmrzlinu připravovat o volném dni. Mrazení totiž trvá minimálně šest hodin a vždy po dvou hodinách je potřeba ji rozmixovat.

Pro 4-6 mlsounů:

2 velké hrsti listů bazalky
200 g cukru krupice
170 g mascarpone
830 g hustého bílého jogurtu řeckého typu

Listy bazalky a cukr rozmixujeme na ne příliš jemný prášek. Smícháme s mascarpone a jogurtem a vše promixujeme. Směs předáme do nádoby (nejlépe kovové) do mrazáku a po 2 hodinách vyjmeme a ještě jednou promixujeme. Po dalších dvou hodinách opět zopakujeme. Před podáváním ji vytáhneme a necháme asi 20 minut lehce rozehřát, aby povolila a bylo ji možné nabírat.

Sandra Špačková
foto: katelig


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>