Čerstvé fazole se saturejkovou omáčkou

Saturejka je známá již přes 2000 let. Už ve starém Římě jí ochucovali omáčky a ocet.

V jižní Itálii ji tradičně používají na ryby či jehněčí.

Listy saturejky podporují trávení a pomáhají odbourat pocit plnosti, zmírňují nadýmaní a přinášejí úlevu při plynatosti a kolice.

Saturejka vám z fazolí vykouzlí vynikající mlsání. Tak se pusťte do díla.

Pro 2-4 mlsouny:

340 g fazolí vyloupaných z lusků

2 snítky saturejky

+ hrst nadrobno nasekaných lístků saturejky

30 gmásla

150 g zakysané smetany

1 žloutek

sůl a pepř

V hrnci uvedeme do varu vodu (neosolenou, aby fazolové slupky neztvrdly). Přidáme snítky saturejky a fazole, které uvaříme doměkka. Scedíme a saturejku vyhodíme. Na mírném ohni v kastrole zpěníme máslo a přidáme fazole a nasekané listy saturejky. Zakysanou smetanu rozšleháme se žloutkem a nalijeme do kastrolku. Zesílíme plamen a za stálého míchání omáčku ohříváme, dokud nezhoustne. Dáváme však pozor, aby nezačala vřít, v tom případě by se zdrcla. Nakonec ochutíme solí a pepřem. Hotový pokrm přendáme do servírovací mísy a podáváme.

rdc


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>