Jarní omeleta z brokolice, špenátu a mangoldu s ricottou

Jedoduché, jarní, vegetariánské a především moc dobré – je to přesně to, co hledáte?

Pak vězte, že tento recept splňuje splňuje všechny tyto požadavky.

Kdo má fantazii, nebo by chtěl omeletu více barevnou, může obměnit za jinou oblíbenou zeleninu. Omeletě bude určitě slušet rajčata, zelenina či kukuřice.

Kdo preferuje pikantnější chuť, nechť přidá chilli.

 

Pro 4 mlsouny:

250 g brokolice
hrst mladého špenátu
150 g mangoldu
sůl, pepř
8 vajec
3 jarní cibule
1 lžíce olivového oleje
75 g sýru ricotta

Všechnu zeleninu umyjeme. Brkolici natrháme na malé růžičky. Mangold nakrájíme na menší kousky. Brokolici vložíme do vroucí osolené vody a 4 minuty povaříme. Po dvou minutách přidáme špenát a mangold. Vše slijeme a necháme okapat. Mezitím v misce rozšleháme vejce a ochutíe solí a pepřem. Jarní cibulku nakrájíme na jemná kolečka.

Olej rozehřejeme na troubovzdorné pánvi, ideálně o průměru 24 centimetrů. Přidáme jarní cibulku a brokolici s mangoldem a špenátem a asi 2 minuty osmažíme. Zalijeme vejcem, přiklopíme pokličkou a necháme asi 16 minut na mírném ohni zatuhnout. Zhruba 5 minut před koncem navrch rozdrobíme sýr. Na poslední 3 minuty vložíme už bez pokličky do trouby pod gril. Vyjmeme a rovnou servírujeme.

Sandra Ś.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>