Krevety na pánvi – jídlo za dvacet minut

Hledáte tip na rychlovku z jedné pánve? A máte rádi krevety?

Pak jsou krevety s rajčaty to pravé.

Za dvacet minut máte hotovo a pokud je nepřipálíte, je takřka jisté, že si moc pochutnáte.

Jako příloha je nejlepší čerstvá bageta.

Pokud nemáte možnost čerstvých krevet, stejně dobře vám poslouží i ty mražené. Nakupte si zásobu do mrazáku, ať je máte příště po ruce.

Pro 2 mlsouny:

2 stroužky česneku
5 větviček tymiánu
3 větvičky rozmarýnu
150 g rajčat
4 lžíce olivového oleje
12 krevet
sůl
chilli
50 ml bílého vína
citrónová šťáva

Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Z tymiánu a rozmarýnu odtrháme bylinky. Rajčata nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a přidáme krevety, chilli, byliny a česnek na něm asi 2 minuty orestujeme, osolíme a vyjmeme z pánve. Výpek zalijeme vínem a přidáme rajčata a 50 ml vody. Přivedeme k varu a poté do pánve vrátíme krevety a vše společně asi 5 minut povaříme. Zakápneme citrónem a olejem. V případě potřeby dokořeníme.

Martina M.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>