
Hledáte tip na rychlovku z jedné pánve? A máte rádi krevety?
Pak jsou krevety s rajčaty to pravé.
Za dvacet minut máte hotovo a pokud je nepřipálíte, je takřka jisté, že si moc pochutnáte.
Jako příloha je nejlepší čerstvá bageta.
Pokud nemáte možnost čerstvých krevet, stejně dobře vám poslouží i ty mražené. Nakupte si zásobu do mrazáku, ať je máte příště po ruce.
Pro 2 mlsouny:
5 větviček tymiánu
3 větvičky rozmarýnu
150 g rajčat
4 lžíce olivového oleje
sůl
chilli
50 ml bílého vína
citrónová šťáva
Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Z tymiánu a rozmarýnu odtrháme bylinky. Rajčata nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a přidáme krevety, chilli, byliny a česnek na něm asi 2 minuty orestujeme, osolíme a vyjmeme z pánve. Výpek zalijeme vínem a přidáme rajčata a 50 ml vody. Přivedeme k varu a poté do pánve vrátíme krevety a vše společně asi 5 minut povaříme. Zakápneme citrónem a olejem. V případě potřeby dokořeníme.
Martina M.
foto: Matthias Haupt