Capellini s krevetami, rajčaty a bazalkou

Těstovinové pokrmy jsou výživné, rychlé a hlavně výborné. Obzvláště, připravíte-li si je z kvalitních surovin.

Tento recept jsme objevili v časopise MasterChef a hned po prvním uvaření jsme pokrm museli uvařit znovu. Je totiž tak vynikající, že jedno ochutnání nestačí. V receptu jsou uvedeny těstoviny capellini, které ale lze případně nahradit špagetami.

Rozhodně ale ničím nenahrazujte krevety, pokud nevíte, jak je oloupat a jak poznat, že jsou čerstvé, přečtěte si tento článek.

Pro 4 mlsouny:

400 g capellini
20 středně velkých královských krevet
2 lžíce olivového oleje
1 červená cibule
2 stroužky česneku
1 celer
275 cherry rajčátek
hrst bazalkových lístků
1 červená chilli paprička
kůra z 1 citrónu

Krevety oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Olej rozehřejeme na pánvi a podusíme na něm nadrobno nakrájený česnek a cibuli, dokud nezměknou. Poté přidáme krevety, nadrobno nakrájený celer, rozpůlená rajčata, polovinu lístků bazalky a citrónovou kůru. Za občasného míchání povaříme přibližně 5 minut nebo dokud se krevety neuvaří. Ochutíme solí a pepřem a dáme stranou z plamene. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu a poté důkladně slijeme – 2 lžíce vody z těstovin dáme stranou. Těstoviny přidáme ke krevetové směsi, přidáme 2 lžíce vody, důkladně promícháme a asi dvě minuty společně povaříme. Rozdělíme do talířů, přidáme zbylé bazalkové lístky a zastříkneme panenským olivovým olejem.

Sandra Špačková
recept: Dominic Smith, MasterChef, říjen 2010
foto: William Meppem


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>