Muffiny pocházející z Anglie nemusí být vždy jen čokoládové.
Chcete-li vyzkoušet jejich zdravější variantu. Vyzkoušejte tyto muffiny se špaldovou moukou se zdravými malinami.
Na 12 muffinů:
200 g malin
120 g změklého másla
120 g třtinového cukru
1 vejce
300 g zakysané smetany
250 g špaldové mouky
2 lžičky pečícího prášku
1 lžička jedlé sody
moučkového cukru
Papírové formičky rozložíme na plech. Maliny umyjeme a osušíme. Máslo a cukr rozšleháme do pěnové konzistence. Přišleháme vejce a mícháme. Nakonec přimícháme i smetanu.
Mouku, kypřící prášek a sodu prosijeme a přimícháme ke zbytku. Výsledkem by mělo být hladké krémové těsto. Těsto přelijeme do formiček a posypeme malinami. Plech vložíme do trouby předehřáté na 180°Ca pečeme 25 minut. Muffiny vytáhneme z plechu a necháme je na mřížce vychladnout. Posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Martina Mlsná