Nekynutý švestkový koláč s drobenkou

svestkovy kolac s drobenkou

Hledáte rychlý recept na koláč?

Nemáte rádi kynuté těsto?

Pak jste tu správně.

Tento recept je jednoduchý – všechny ingredience se zapracují v těsto, rozloží spolu s ovocem na plech, upeče a je hotovo.

Pokud zrovna nemáte švestky, nevadí, koláč je výborný i s meruňkami nebo třeba třešněmi.

 

Na koláč:

200 ml plnotučného mléka
150 ml rostlinného oleje
10 lžiček cukru krupice
špetka soli
1 vejce
500 g polohrubé mouky
½ čerstvého droždí
švestek dle libosti

Na drobenku:

160 g hrubé mouky
80 g změklého másla
80 g cukru krupice

V mouce uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem a rychle zpracujeme se zbylými ingrediencemi v těsto. Těsto je poměrně mastné, tak se s ním snadno pracuje. Těsto hned rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. Navrch poklademe ovoce. Z mouky, másla a cukru v rukách vytvoříme drobenku. Ovoce zasypeme drobenkou a dáme do předem vyhřáté trouby na 175°C. Pečeme asi 40 minut.

Sandra Špačková
foto: hermannauinger


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>