Usínáte a přemýšlíte, co si zase dáte k snídani? Co si takhle dopřát jednoduchou ale velmi chutnou pomazánku z tuňáka?
2 malé konzervy tuňáka naloženého v oleji
2 vejce
3 lžíce kaparů
3 lžíce cottage
1 lžíce hořčice
šťáva z l limetky
1 lžíce olivového oleje
sůl
Vejce uvaříme natvrdo. Z konzerv slejeme olej a maso smícháme s vejci. Přimícháme kapary, cottage, hořčici, šťávu z limetky a olivový olej, smícháme a dochutíme solí.
Pomazánku namažeme na čerstvě rozpečenou bagetu a dozdobíme rajčaty, salátem a pažitkou.
Věděli jste, že konzerva “tuňáka” nemusí obsahovat tuňáka žádného? Podle evropského nařízení se totiž pod pojmem tuňák může prodávat i tunec pruhovaný.
Pravého tuňáka poznáte podle rodu, musí pocházet z rodu Thunnsu, ti nepraví, kam se řadí již zmíněný tunec pruhovaný, jsou z rodů Euthynnus a Sarda.
Dále je potřeba dbát na složení. Výrobci mohou například uvádět označení „v rostlinném oleji“. Ale již nemusejí uvádět, o jaký konkrétní olej se jedná. Mohou dokonce používat směs olejů. Pokud je v názvu uvedeno, že se jedná o rostlinný olej, pečlivě si přečtěte složení, může se totiž jednat například o olej sójový, a ten by mohl přivodit potíže alergikům.
rdc
foto: ola mishchenko, unsplash
Luxusní!