Tataráček z tuňáka

Tataráček z tuňáka

I dnes pro Vás šéfkuchař restaurantu Daliborka připravil zajímavý recept. Tentokrát na vynikající tataráček z tuňáka.

Tuňáka jistě všichni známe z konzerv, ale ačkoli nám i ten může přijít jako dobrota, není to nic oproti tomu, jak chutná čerstvý. Kdo již ochutnal steak z tuňáka jistě dá za pravdu, že se jedná o skvělou záležitost, a co teprve když se z něj připraví tatarák. Musíte zkrátka ochutnat.

Maso z tuňáka je navíc báječným pomocníkem při cestě ke štíhlé linii. Obsahuje jen malé množství nasycených mastných kyselin a naopak se chlubí velkým množstvím vitamínů.

Pro 4 mlsouny:

Příprava:

350 g filet tuňáka
1 ks fenykl
Arašídový olej
Sojová omáčka Kikkom
1 ks chilli
1 svazek pažitky
Toast chléb
Olivový olej
Mix salátů
Řeřicha
Limetka

Postup:

Tuňáka nakrájíme na malé kostičky a pak ještě trochu přesekáme. Na jemném struhadle nastrouháme fenykl, pouze část a přidáme k tuňákovi. Pak nasekáme pažitku a opět přidáme k tuňákovi. Dochutíme chilli, arašídovým olejem a sojovou omáčkou Kikkom. Vše dobře spojíme a necháme vychladit.

Servis:

Saláty promícháme olivovým olejem a položíme na talíř, ogrilujeme toast chléb a pomocí tvořítka vytvarujeme tataráček. Na závěr ozdobíme řeřichou.

Recept + foto: www.daliborka-restaurant.cz


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>