Pečená jarní zelenina

pecena jarni zelenina

Mrkev a chřest jsou bezpochyby nejchutnější na jaře.

Neznamená to ale, že je musíme jíst čerstvé. Chřestu ostatně lehká tepelná úprava svědčí.

Zkuste je společně vložit zapéct do trouby společně s cibulí a sýrem feta.

Je to skvělé jako samostatné lehké jídlo.

 

 

Pro 2 mlsouny:

350 g mrkve
500 g chřestu
2 červené cibule
1 lžíce tekutého medu
4 lžíce olivového oleje
½ citrónu
200 g sýru feta

Troubu rozehřejeme na 180 stupňů Celsia. Mrkev oloupeme a podélně rozpůlíme. Z chřestů odkrojíme zdřevnatělé konce a pokud je to potřeb, oloupeme je. Cibuli nakrájíme na pláky. Vše vyložíme na plech vyložený pečícím papírem. Polijeme medem, olivovým olejem a osolíme. Navrch položíme další pečící papír, aby se zelenina nevysušila a vložíme do trouby. Pečeme 30 minut. Mezitím nakrájíme citrón a fetu na menší kousky. Plech vytáhneme, sejmeme pečící papír a navrch položíme citrón a sýr. Zakápneme olejem a vložíme na dalších 5-10 minut do trouby pod gril.

Martina M.
foto: Matthias Haupt, essen-und-trinken.de


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>