Pečená kuřecí křidélka

kureci kridelka

Z kuřecích křídel se dříve připravovaly pouze vývary. Dnes však mají své uplatnění i ve vyšší gastronomii. Výtečně se hodí i ke grilování, pečení či smažení. Jejich příprava je velice jednoduchá a už při nákupu se peněženka jen zaraduje.

Při jejich přípravě se necháme vést naší fantazií a nemusíme se nechat ničím omezovat. Chutnají jak na sladko, tak s pikantnějším kořením.

Maso na křídlech je křehké a při vysokých teplotách má tendence se vysušovat. Proto jej připravujeme pomalu, pozvolna a při mírnějších teplotách.

Pro 4 mlsouny:

2 kg kuřecích křídel
½ hrnku omáčky Hoisin
2 lžíce arašídového oleje
2 lžíce medu
2 lžíce chilli omáčky
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce nastrouhaného zázvoru
2 lžičky dijonské hořčice

Odkrojíme špičky křídel a vyhodíme je. Zbylá křídla rozpůlíme. Všechny ingredience si smícháme ve velké míse. Přidáme očištěná křídla a obalíme je v marinádě. Necháme je naložené v míse a dáme odležet do lednice. Nejlepší je, nechat je tam přes noc, avšak není to nutnost. Chutě se dobře promísí i během hodiny. Předehřejeme troubu na 200°C. Křídla vyložíme vedle sebe na tác a vložíme do trouby, kde je necháme cca. 25 minut. Poté je otočíme a necháme je péct dalších 10-20 minut nebo dokud nebudou dostatečně propečené. Vyjmeme je z trouby a necháme je ještě pár minut odpočívat při pokojové teplotě.

Podáváme s opečenou bagetou a čerstvým salátem.

Protože se křídla jí rukama a velmi lepí, nezapomeňme na stůl připravit vodu s citronem a ubrousky na očištění.

Martina M.
foto: stu_spivack


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>