Pečené ovoce v lahodném těstíčku

pečené ovoce

Pokud byste si rádi dali něco sladkého, a chtěli byste to zkombinovat s ovocem, pak si připravte pečené ovoce v lahodném těstíčku.

Těsto je tak lahodné díky šumivému proseccu.

Toto skvělé mlsání je na světě do čtyřiceti minut a jaké použijete ovoce, záleží jen na vaší chuti.

 

200 g mouky
100 ml mléka
120 ml vína prosecco
2 vejce
špetka soli
80 g cukru
nastrouhaná kůra z citronu

200 g jablek
200 g jahod
200 g nektarinek
200 g banánu
rostlinný olej
moučkový cukr

Bílek a žloutek od sebe oddělíme. Prosetou moukou v míse smícháme s mlékem a prosecco. Žloutky osolíme a přimícháme 50 g cukru a citronovou kůru. Přimícháme k mouce. Necháme 20 minut v klidu odpočinout. Z bílků a 30 g cukru ušleháme sníh. Přimícháme k těstu. Ovoce podle potřeby očistíme. Obalíme v těstu a ihned vložíme do rozpáleného oleje, kde je po dobu 2 minut opečeme dozlatova. Vyjmeme, necháme okapat od oleje a obalíme v cukru.

Sandra Špačková

 

Poklady klasické české kuchyně – Roman Vaněk lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

 


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>