Rossini

Rossini

Věděli jste, že Prosecco není značka vína, ani pěstitelská oblast, ale odrůda vinné révy? Původ odrůdy není jasný, jedni tvrdí, že pochází ze stejnojmenné vesnice poblíž Udine, jiní tvrdí, že se jedná o import z Dalmácie.

Za své rozšíření v provincii Treviso tato odrůda vděčí mrazivým rokům na konci 18. století, které zapříčinily poničení místních vinic. Historie Prosecca se začíná psát v 19. století, kdy António Carpené založil enologickou společnost, která měla za cíl výrobu šampaňského. Ze šampaňského sice nakonec nic nebylo, ale zrodilo se Prosecco di Conegliano–Valdobbiadene. (Prosecco DOC)

Rossini je jedním z mnoha svěžích drinků, které za svou svěžest vděčí právě tomuto šumivému vínu.

5 cl vychlazeného jahodového pyré
15 cl vychlazeného Prosecco di Conegliano

Jahodové pyré dáme do dobře vychlazené sklenice. Přilijeme Prosecco, zamícháme a ihned podáváme.

Sandra Š.
foto: theboysclub.net


Reakce na Rossini

  1. Brun napsal:

    Vyzkoušel jsem již dřív a je vážně skvělé, nevěřil bych, že je to tak dobré..

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>