Špagety s červenou čočkou

spagety s cockou

Máte rádi červenou čočku? Zkuste tuto tureckou surovinu příště připravit ke špagetám. Určitě si pochutnáte.

Červená čočka má vysoký obsah bílkovin a železa, a dobře tak jejich tělu nahrazuje látky, které tělo jinak získává z masa. Proto je velice oblíbená mezi vegetariány.

Během jejího vaření si dávejte pozor, velmi snadno se rozvaří. K jejímu uvaření bohatě postačí 10, maximálně pak 15 minut.

 

Pro 4 mlsouny:

80 g červené čočky
500 g nakrájených rajčat
2 stroužky česneku
2 menší cibule
1 větvička rozmarýnu
100 g uzeného šunkového špeku
2 lžíce olivového oleje
50 g černých oliv bez pecek
200 ml suchého bílého vína
sůl a pepř
400 g špaget
(petržel + parmezán)

Čočku uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Mezitím oloupeme cibuli a česnek a nakrájíme na drobné kostičky. V pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmažíme cibuli a česnek spolu se špekem a větvičkou rozmarýnu. Přilijeme víno a přimícháme rajčata a olivy. Vše společně na mírném ohni povaříme asi deset minut. Mezitím uvaříme špagety. Čočku slijeme a přimícháme k rajčatové směsi a dochutíme solí a pepřem.
Nakonec přimícháme špagety, vše důkladně promícháme. Podáváme posypané petrželí a strouhaným parmezánem.

Sandra Špačková
foto: sabotrax


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>