Švestková omáčka k masu

svestky_priprava-svestkove-omacky

Švestky, oblíbené české ovoce, kterému se přezdívá „přírodní B komplex“.

Ovoce, které je vhodné nejen do sudu a do koláčů, ale podobně jako hrušky je skvělé i k masu.

Vynikající kombinaci tvoří švestky s vepřovou panenkou!

Uvařte si tuto vynikající švestkovou omáčku, není na přípravu složitá a zvládne ji i začátečník, jen je třeba hlídat, aby se švestky v hrnci nepřichytily.

Pro 4 mlsouny:

500 g čestvých švestek
200 ml vody
3 kuličky jalovce
1 celý badyán
sůl
pepř

může se hodit:

panák rumu
lžíce cukru
citrón

 

Švestky vypeckujte a nakrájejte na čtvrtiny. Dejte do hrnce, zalijte trochou vody. Pokud chcete dát omáčce říz, nyní přilijte panák rumu. Promíchávejte a nechte odpařit alkohol a změknout švestky. Po zhruba pěti minutách, přilijte zbytek vody a přidejte jalovec, badyán, zhruba lžičku soli a trochu pepře. Vaříme tak dlouho, až se švestky úplně rozpadnou a vznikne hustá omáčka. Nakonec vyjmeme koření a podle potřeby dochutíme cukrem a citrónem.

Omáčka je skvělá k vepřové panence, jako příloha se hodí bramborové placky, lokše, gnocchi, či špecle.

Veronika E.
foto: foodiesfeed.com


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>