Drink bílá paní byl vytvořen legendárním barmanem Harrym Mac Elbonem v Ciro’s Clib v Londýne roku 1919.
Možná si někteří myslí, že kvůli kombinaci ginu a Cointreau (pomerančového likéru) je koktejl bílá paní pití pro slečinky, ale opak je pravdou. Cointreau je totiž silný 40% ovocný likér, který se dělá z pomerančů a pomerančové kůry. V tomhle koktejlu je právě pro svou výraznou chuť, kterou mu dává kůra. Koktejl White Lady totiž kromě ginu a citronové šťávy obsahuje i vaječný bílek.
Právě kvůli němu je důležité tenhle koktejl připravit v šejkru, aby se všechny složky dokonale propojily.
2 cl Cointreau
vaječný bílek
Do šejkru dáme ¾ led, přilijeme gin, likér, bílek, citrónovou šťávu a důkladně protřepeme. Nalijeme přes barové sítko do ledové sklenice na koktejl. Koktejl můžeme ozdobit šťávou z citrónu.
Martina Mlsná