Fajita

P Fajita

Máte rádi zahraniční kuchyni a rádi ochutnáváte recepty až ze zámoří? Pak si uvařte mexickou pochoutku Fajita. Historie tohoto pokrmu sahá ke konci 20. století a brzy poté se stal populární i v Evropě. Vyzkoušejte si ho doma uvařit sami.

Pro 3-4 mlsouny:

2 lžíce rostlinného oleje

1 cibule nakrájená na proužky

500 g kuřecích prsou nakrájených na tenké proužky nebo hovězí svíčkové (ideálně přes noc naložené v oleji a kajenském koření)

1 zelená paprika nakrájená na proužky

1/2 čajové lžíce kmínu

1/2 čajové lžíce papriky

1/2 čajové lžíce kajenského koření

1/2 čajové lžíce česnekového prášku

1/2 čajové lžíce oregana

½ čajové lžíce sušeného koriadru

1 lžíce limetkové štávy

sůl a pepř

tortilly

V hmoždíři nebo misce nejprve smíchejte kmín, kajenské koření, česnek, papriku a oregáno.

Cibuli pak osmažte na pánvi dokud nezměkne. Poté přidejte koření a za stálého míchaní smažte. Přidejte nakrájenou papriku. Pak přidejte vodu a přiveďte k varu. Vhoďte do směsi maso a smažte dokud nezměkne a nevypaří se šťáva. Přidejte sůl a pepř a limetkovou šťávu.

Tortilly ohřejte na pánvi nebo v mikrovlnné troubě.

Podávejte naplněné v tortillách nebo samostatně na pánvi spolu se salsou, guacamole a kysanou smetanou.

rdc

 


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>