Snídaně

    • snidane_rohliky-s-maslem

      Zdravá snídaně pro každého – i pro ty, kteří nemají čas

      Snídaně je nejdůležitějším jídlem dne, ale často z ní uděláme jen rychlý rituál, ve kterém sáhneme po nejlehčí možné variantě. Třeba po rohlíku s máslem. Jistě, když máme čerstvé pečivo je to lahůdka. Naše tělo nám za ni ale příliš nepoděkuje a taková snídaně nám nedodá tolik energie, kolik bychom ráno potřebovali. I pro ty, [...]
    • foodiesfeed-com_pomazanka-ze-syru-orechu-a-medu

      Krémová sýrová pomazánka s ořechy a medem

      Hledáte chutnou inspiraci, co by se dala namazat na chleba a vy byste si parádně pochutnali? Zkuste tuto pomazánku ze sýru, ořechů a medu. Lehká a osvěžující pomazánka, kterou si oblíbí celá rodina a kterou připravíte za pár minut. Příprava je velmi jednoduchá a chuť jemná a lahodná. Pokud chcete pomazánku okořenit, můžete přidat třeba [...]
    • focaccia

      Focaccia – extrémně jednoduchý chléb à la pizza

      Focaccia je italský pečený chléb podobající se pizze a je vynikající! Jeho příprava je velmi jednoduchá a snadno si ji osvojí i lajk. Focaccia se ochucuje olivovým olejem, solí a někdy i bylinami, ořechy, cibulí, sýrem či masem. Italská kuchyně je o jednoduchosti, proto doporučujeme chutě nepřekombinovat. Lze ji použít jako přílohu k mnoha jídlům, [...]
    • Hrejiva-snidane

      Jídla na prohřátí – snídaně v podzimním stylu

      Známe to všichni. Lezavé ráno, kapky deště dopadající na parapet a ten skličující pocit, že dneska rozhodně není ten den, kdy chceme vstát, jít do práce, klepat se zimou na zastávce autobusu, pobíhat v dešti mezi schůzkami, zvládnout všechny domácí povinnosti a nemít prostor se na chvíli zastavit, natož se pořádně prohřát. Vyzrajte na chladné počasí [...]
    • Mrkvovo – ředkvičková pomazánka

      Snídaně nám dodá nebo ubere energii na celé dopoledne. Proto by měla být zdravá, vydatná a abychom potěšili chuťové pohárky, i chutná. Protože se nám ráno pochopitelně nechce vystávat u plotny, je dobré, když se nám podaří připravit ji během několika málo minut. A právě taková je tato vynikající pomazánka. Díky zelenině a řeřiše se [...]
    • palacinky

      Jak na palačinky, aby se opravdu povedly?

      Palačinky, velmi oblíbená snídaně. Napadlo vás někdy, kdo je jejich autorem a odkud získaly svůj název? Abychom to odhalili, musíme se podívat do 17. století. do kuchyně hraběte Esterházyho. Když v roce 1687 pořádal francouzský král Ludvík XIV. v Paříži banket, pozván byl také šlechtic Esterházy z Galanty. Součástí Esterházyho družiny byl mimo jiné i [...]
    • Hruškovo ořechové müsli

      Zdravá, rychlá snídaně, která povzbudí činnost střev a potěší vaše chuťové pohárky. Potřebovat budete jen pánev, vařečku, misku, lžíci a nůž. Ani nad nádobím pak nebudete muset trávit příliš času. Pokud nemáte po ruce maliny, nahradit je můžete třeba jahodami, borůvkami nebo třeba mangem. Záleží jen na vaší chuti.     Pro 4 mlsouny: Vlašské [...]
    • Špaldové vafle s nektarinkovým kompotem

      Když procházíte historickým centrem belgického Bruselu, ale i řadou jiných belgických měst, ohromí vás vůně čerstvě upečených vaflí. Právě z Belgie se vafle před desítkami let rozšířily do různých koutů světa. V Belgii má snad každá rodina svůj vlastní recept na jejich přípravu. Milovníci sladkého mohou vybírat mezi vaflemi s cukrem, bílou či mléčnou čokoládou, [...]
    • Co snídat? Zkuste sendvič se šunkou a vejcem

      Snídaně je základ dne, a proto se ráno nezanedbávejte a dejte si na snídani záležet. Vyčleňte si dostatek času, připravte si něco k pití, pusťte si oblíbenou hudbu a dejte si sendvič se šunkou a vejcem. Jednoduché, ale výborné a co nesníte, zabalte ss ebou do práce ke svačince… Tip: Vajíčka si uvařte den předem, [...]
    • Tuňáková pomazánka s vejci a olivami

      A je to tu zase – co si dát k snídani nebo ke svačince? Až si příště položíte tuto otázku, připravte si tuto tuňákovou pomazánku s vejci a olivami. Je nejen moc dobrá, ale vypadá dobře i na oko a protože si jí o očima, pochutnáte si dvojnásobně. Chutná výborně s žitným pečivem nebo čerstvým [...]
    • Rýžové palačinky s borůvkami

      Máte rádi palačinky a rádi experimentujete? Nebo vám naopak klasické palačinky příliš nechutnají, ale přesto byste rádi ochutnali jejich rýžovou alternativu? Zkuste si připravit netradiční palačinky podle tohoto receptu. Jsou skvělé k snídani a když vám budou chutnat, možná si je připravíte ještě i k večeři. Podělte se s ostatními mlsouny v komentářích, jestli vám [...]
    • Tip na dnešní den – sendvič s broskví a slaninou

      Neděste se kombinace broskve, slaniny a bazalky uvedené v receptu, uvidíte, že vás uchvátí hned po prvním kousnutí. Ti odvážnější mlsouni, kteří rádi kombinují různé chutě, mohou dokonce k sendviči přikusovat kyselou okurku. Ano, opravdu máme na mysli nakládanou zavařenou okurku. V Anglii to takto běžně jedí. Co nesníte k snídani, zabalte do fólie a [...]
    • Vejce naměkko s avokádem ve slanině

      Udělejte vašemu protějšku radost a připravte snídani do postele. Kdo by odolal vejci naměkko s avokádem ve slanině s donáškou až do postele. Nezapomeňte podávat s čerstvou bagetou nebo croissantem. Pokud si troufáte, upečte je doma, recept najdete zde.     Pro 2 mlsouny: Vejce ponoříme do vody v hrnci a přivedeme k varu, ztlumíme [...]
    • Cuketová pomazánka

      Cuketa je k dostání v průběhu celého roku. Jenže co z ní připravovat? Napadlo by vás někdy z nich připravit pomazánku? Její příprava vám sice zabere více času, než kolik by zabrala příprava pomazánky, kde jednotlivé ingredience stačí jen promíchat. Cuketová pomazánka je jak nápaditá, tak dobrá a zdravá. Udělejte si ji s sebou jako [...]
    • Avokádová pomazánka s rajčaty

      Připravte si k snídani jednoduchou domácí pomazánku z avokáda. Připravenou ji budete mít za pět minut a skvěle se hodí k jakémukoli pečivu. Kdo jí zdravě a hubne, může ji namazat třeba na plátek okurky, knackerbrotu – zkrátka jak je libo. S avokádovou pomazánkou si můžete pohrát a vymýšlet různé variace. Kdo by ji chtěl [...]
    • Pomazánka z dýně a husího sádla

      Připravte si vynikající sezónní pomazánku z dýně a husího sádla. Pomazánka není příliš vhodná pro ty, kdo počítají kalorie. Je ale zdravá. Husí sádlo obsahuje třikrát více zdraví prospěšných nenasycených mastných kyselin než těch nasycených. Také obsahuje poměrně hodně vitamínu E, kterému se přezdívá vitamín mládí. Husí sádlo bylo používáno jako medicína. Je vhodné proto, [...]
    • Pomazánka z medvědího česneku

      Pomazánka z medvědího česneku chutná výborně na čerstvém pečivu, ale také jako „dip“ k bramborám nebo masu. Chutná nejlépe, když necháte alespoň 30 minut odležet. Tip: Uložte si trochu medvědího česneku do mrazáku, ať si z něj můžete tuto dobrotu připravit také mimo sezónu. Byla by škoda neochutnat jej k kombinaci s masem připraveným na [...]
    • Omeleta na řecký způsob

      Ne nadarmo se říká: „Snídej jako král“. Míváte po ránu hlad a chcete se nasytit a zároveň si pochutnat? Ochutnejte omeletu na řecký způsob. Omeleta hraje barvami i chutěmi a chutnat bude všem, kdo mají rádi řecký salát. Přivstaňte si zítra o patnáct minut dřív a připravte si tuto dobrotu. Lépe den nemůžete začít…   [...]
    • domaci nutela

      Domácí nutela

      Milujete nutelu? Zkuste si ji připravit doma, je to snadnější, než by se na první pohled mohlo zdát. Doma vyrobenou nutelu lze uchovávat vzduchotěsných skleničkách, kde vydrží až měsíc. No, údajně vydrží až měsíc. Až ji ochutnáte, nejspíše nevydrží déle než týden… Nejchutnější je na čerstvém ještě teplém pečivu. Oříšky opražíme na sucho na pánvi [...]
    • Pomazánka z červené čočky a cukety

      Také máte k snídani rádi pomazánky namazané na křupavém pečivu? A také stále dokolečka připravujete tytéž pomazánky? Zkuste příště tuto pomazánku z červené čočky a cukety, je skvělá. K její přípravě sice musíte vytáhnout více nádobí, výsledek ale stojí zato. I když je v ní malinko vína, nebojte se pomazánku nabídnout i dětem, všechen alkohol [...]
    • Zdravá snídaně – ovesné vločky s ovocem

      Hledáte snídani, po které dopoledne nebudete mít hlad a přitom bude zdravá? Pak čtěte dále. Ovesné vločky vás zasytí a navíc vám pomohou snížit vysokou hladinu cholesterolu. Cottage a jogurt dodají vápník do kostí a ořechy podporují mozkovou činnost. Hrušky můžete nahradit za jiné oblíbené či sezónní ovoce.   Pro 4 mlsouny: Z půlky citrónu [...]
    • tunakove palacinky

      Tuňákové palačinky

      Zimní a jarní měsíce jsou pro změnu stravovacích návyků ideální, protože představují ten správný čas, kdy začít se zdravým životním stylem. A navíc budete už v létě vypadat skvěle! Aby recepty přinesly kýžený efekt, měly by být lehké, plné vitamínů a minerálních látek, ale zároveň musí být také chutné a syté. Značka Calvo se spojila [...]
    • Míchaná vejce s bazalkovým pestem a avokádem

      Znáte to, probudíte se a máte hlad jako vlk. Protože je pro vás ráno, stejně jako pro mnoho jiných, tou nejnepříjemnější částí dne, nechcete se odbýt jen chlebem s máslem, ale chcete si jej zpříjemnit chutnou a vydatnou snídaní, přemýšlíte, co si připravíte. Tady je inspirace. Začněte ráno chutně s míchanými vejci s bazalkovým pestem, [...]
    • croque monsieur

      Posnídejte ve velkém stylu – po francouzsku a v posteli!

      Croque monsieur Snídáte každý den rychlou snídani v podobě jogurtu či jablka? Pak děláte chybu! První jídlo dne by mělo být vydatné a musí Vám dodat energii na celé dopoledne. Snídaně nastartuje organismus, urychlí metabolismus a rozhodně byste ji neměli zanedbávat. Zpříjemněte si ráno tím, že si dopřejete pár minut v posteli navíc a posnídáte [...]
    • Muffiny z ovesných vloček

      Také milujete muffiny na všechny možné způsoby? A obzvláště ty kakaové? Zkuste si je připravit podle tohoto receptu. Jsou vážně skvělé. Přidává se do nich malé množství ovesných vloček, o kterých je známo, že tělu dodávají energii. Tyto muffiny vás zaručeně postaví na nohy. A když si k nim připravíte džus z čerstvých pomerančů, mňam. [...]
    • Vajíčková pomazánka jak ji neznáte

      Začněte ráno jinak než suchým rohlíkem nebo chlebem s máslem. Připravte si skvělou vajíčkovou pomazánku, po které se jen zapráší. Od klasické vajíčkové pomazánky se tato trochu liší. Přidává se do ní nastrouhaná salátová okurka (nezapomeňte ji zbavit semínek), bylinky a také hořčice. Na tu rozhodně nezapomeňte, právě ona pomazánce dodá ten správný šmrnc. Ostatně, [...]
    • Vydatná zapečená snídaně

      Měli jste náročnou noc, domů jste se vrátili společensky notně unavení a probudili jste s hlavou jako střep a s kručícím žaludkem? Nebo vás jen čeká náročný den a víte, že se k jídlu jen tak nedostanete? Pak to chce vydanou snídani. Příprava takové snídaně sice spotřebuje hodně času, ale investovaného času litovat nebudete.   [...]
    • Lívance – začněte den sladce

      Kdo by po ránu odolal ještě teplým lívancům s ovocem nebo ještě lépe se šlehačkou? Na jejich přípravu není zapotřebí žádného speciálního kuchyňského náčiní či speciálních ingrediencí. Určitě je zvládnete připravit tak říkajíc z fleku. Aby byly vaše lívance povedené, nechejte před tepelnou úpravou těsto 5 minut odležet. Během této doby se totiž aktivuje kypřící [...]
    • Liptovská pomazánka

      Receptů na liptovskou pomazánku jistě naleznete mnoho. Dalo by se říct, že každá rodina má svůj vlastní. Pokud ta vaše ten správný poměr ingrediencí teprve hledá, máme pro vás vynikající recept. Kapary a tylžský sýr dodají pomazánce ten správný šmak. Pomazánka se skvěle hodí k čerstvému pečivu a když ji nakonec posypete nasekanou pažitkou, chuťový [...]
    • Ovoce, oříšky a merlík – skvělá snídaně

      Také si ráno co ráno říkáte: „Co si jen dám k snídani.“ Co dělat, když nás již omrzí vejce na různé způsoby, čerstvé pečivo s pomazánkou, a dokonce i chléb s máslem a čerstvou pažitkou. Ještě větší máme dilema, chceme-li jíst zdravě. Právě tehdy se k snídani nabízí ovocno – oříšková snídaně s quinoou. Zrnka [...]
    • Snídaňový vaječný salát

      Mnozí si nedokáží představit snídani bez vajec. Vejce na hniličku, na tvrdo, míchaná vajíčka, omelety a mohli bychom vyjmenovávat i mnoho dalších chutných vajíčkových pokrmů. Pokud  i vy rádi snídáte vajíčka a nechcete jíst stále to samé, připravte si tento vaječný salát. Jedná se o pěknou kalorickou bombu, která vám dodá potřebnou energii na celé [...]
    • Meruňkové sušenky

      Není nad to, začít den skvělým jídlem. Jistě, někdy vezmeme za vděk i chlebem s máslem, ale takové meruňkové sušenky, nebo cookies chcete-li, to už je jiná. A samozřejmě je o to lepší, když si je připravíme sami. Navíc to není vůbec těžké. Za hodinku máte připravené skvělé sušenky, po kterých se jen zapráší. Kdyby [...]
    • Pečená vejce se šunkou a špenátem

      Plánujete bouřlivou noc? Pak se připravte na těžké ráno, kdy bude trpět nejen vaše hlava, ale i žaludek. Když se na něj ale připravíte  předem, eliminujte tyto nežádoucí účinky na minimum. Nakupte potřebné ingredience a uvařte si pečená vejce se šunkou a špenátem. Takto vydatná snídaně vás postaví na nohy a budete rázem fit.   [...]
    • Ten nejlepší jogurt? Jedině domácí!

      Nejlepší a nejchutnější výrobky jsou pochopitelně ty, které si připravíte sami doma. A připravit si doma lze ledacos, dokonce i jogurt. Vyrobit si zdravý domácí jogurt není nijak složité a je to ještě jednodušší, když k tomu máte ty správné kuchyňské nástroje. Na výrobu jogurtu do 6 skleniček o objemu 200 ml budete potřebovat: 2 lžíce [...]
    • Burrito plněné špekem a avokádem

      Rohlík s máslem a rajčetem, chleba s máslem a marmeládou, hrst piškotů či jogurt s müsli. Také takto začínáte ráno? A proč si ho nezpestřit vynikajícími tortillami plněnými samými dobrotami? Je to jednoduché a nezabere to o mnoho více času než namazat chleba máslem a marmeládou. Však vyzkoušejte sami.     Pro 4 mlsouny:   4 plátky [...]
    • Bramborová pomazánka

      Čeká vás náročný den plný běhání a tušíte, že se jen tak nenajíte? Pak to chce pořádnou snídani. Když nás dokáží brambory nasytit k obědu, proč by nás nemohly nasytit i k snídani? Jen to zkuste sami. Bramborová pomazánka se zakysanou smetanou je jednoduchá, můžete si ji připravit už den předem a budete z ní čerpat síly po [...]
    • Netradiční palačinky

      Čím začít ráno? No přece dobrým mlsáním. Své blízké jistě potěšíte neobvyklou palačinkou plnou ovoce. Vyzkoušejte sami… Věděli jste, že se vedou spory o původu palačinek? Maďarský hrabě Esterházy se v 17. století účastnil banketu v Paříži. Jako tomu bylo zvykem cestoval s ním i jeho osobní kuchař, který měl pochytit gastronomické zvláštnosti francouzské kuchyně. Při tomto [...]
    • Jahodovo ovesný snídaňový koláč

      Čím po ránu potěšit své bříško? Není nad lahodou snídani, obzvláště, když jsou její součástí jahody. Když si tento koláč připravíte už večer, můžete ráno hned snídat. Jako doplněk se k němu hodí bílý jogurt, který vám spolu s vločkami zaručí bezproblémové trávení.   Na formu o průměru 24 cm:   400 g másla nakrájeného [...]
    • Teplá ovesná kaše

      Začněte den teplou ovesnou kaší. Oves je bohatým zdrojem stravitelné i nestravitelné vlákniny. Tato kombinace působí jako prevence zácpy, zajišťuje správnou činnost střev. Touto starou kulturní obilninou se germánské kmeny živili 1. století n. l.. Germánští bojovníci nazývali ovesnou kaši pokrmem bohů a vařili ji před bojovým tažením. Staří Římané máčeli oves ve víně, které [...]
    • Vejce natvrdo do skla

      Pokud chcete udělat dojem na své blízké, připravte jim snídani tak trochu jinak. I banálně jednoduchá snídaně totiž může být netradičně podávána. Tato nápaditá forma snídaně je vhodná pro všechny, kteří mají rádi po ránu vejce, ale už jim připadají trochu nudná. Oblíbenou vaječnou snídani si tak ozvláštníte a získáte tak skvělou, vydatnou snídani, která [...]
    • Kukuřično-rajčatový slaný koláč

      Z kukuřice nemusíte jíst jen popcorn. Vyzkoušejte si z ní připravit výtečný kukuřičný koláč. V tomto receptu se do něj dává jen zelenina, ale všichni masomilci si ho časem jistě přizpůsobí a budou do něj přidávát špek nebo slaninu.   Na plech o průměru 23 cm:   1 velká plechovka (nebo kukuřice ze 3 klasů) [...]
    • Sýrovo-vločkové placky

      Začněte snídani zdravě. Tyto netradiční placky vám budou určitě moc chutnat. Přidávají se do nich dva italské sýry. Ricotta, kterou jistě znáte a Taleggio. Taleggio je čtverhranný sýr pocházející z Lombardie se zajímavou kvasnicovou chutí. Vyrábí z kravského pasterizovaného plnotučného mléka a zraje ve vlhkých horských jeskyních. Jeho kůrka je měkká, přirozená, růžově nahnědlé barvy [...]
    • Borůvkový bagel

      Borůvky, plody temně modré barvy, dozrávají v období června a července, pomalu tedy začíná ten správný čas vyrazit do lesa a přinést si domů zásobu tohoto elixíru zdraví. Borůvky bezesporu patří mezi nejoblíbenější ovoce z přírody. A každý, kdo je má jen trochu rád, by je určitě mohl jíst od rána do večera. Proč si [...]
    • Teplá španělská snídaně

      Znáte to, ráno se probudíte s prázdným žaludkem a na chléb s máslem chuť zrovna nemáte… Zahajte den stylově a rozmazlete svůj jazýček. Posnídejte ve španělském stylu. Příprava této teplé snídaně vám nebude trvat déle než 20 minut a rozhodně vám prospěje.   Pro 4 mlsouny: 45 ml oleje 1 cibule 1 stroužek česneku 1 malá chilli [...]
    • Bylinkové rolky

      Odborníci na výživu se shodují, že snídaně programuje metabolismus a rozhoduje o jeho fungování během dne. Proto je potřeba začít den stylově a chutně. Ne nadarmo se říká: „Snídej jako král.“ Tyto úžasně jednoduché bylinkové rolky lze jíst s máslem, šunkou, sýrem či tvarohovou pomazánkou nebo jen tak. V každém případě si pochutnáte.     [...]
    • Sedlácká snídaně

      Tato snídaně je tak vydatná, že po jejím snězení budete mít tolik energie, že můžete jít pracovat na pole. Slabší jedlíci by ji mohli považovat spíše za oběd. Ať tak, či tak – pochutnáte si. Pro 4 mlsouny: 500 g brambor 120 g cibule 100 g špeku 1 nakládaná okurka 200 g červené papriky 6 [...]
    • Croque-monsieur

      Croque-monsieur (v překladu croquer: křupat a monsieur: pán) je křupavý zapečený sendvič se šunkou a sýrem (nejčastěji Ementálem nebo Gruyèrem), pocházející z Francie. První zmínky o něm se objevily již v roce 1910, když se objevil v menu pařížských kaváren. Není však známo, kdo jej stvořil jako první. Dnes je známo mnoho obměn, a tak [...]
    • Pomazánka ze sušených rajčat

      Komu by nechutnala nesmrtelná kombinace rajčat a bazalky. Ale není nutné jimi ochucovat jen těstoviny. Vytvořte si z nich netradiční pomazánku. Nejlépe chutná s celozrnným pečivem a salátovou okurkou. 100 g slunečnicových semínek 100 g sušených rajčat, bez oleje a pokud možno nesolené 2 stroužky česneku 2 hrsti bazalkových lístků 3-4 lžíce olivového oleje 75 [...]
    • Šunkovo-pivní pomazánka

      Čeká-li vás náročný večer zpříjemněný pár skleničkami alkoholu, pak se vám ráno bude hodit pořádná snídaně, která vás postaví na nohy. Ochutnejte tuto nenáročnou pomazánku. Je pro tuto příležitost jako stvořená. Rozhodně si pošmáknete. Pro 4 mlsouny: 250 g vařené šunky 2 lžíce zakysané smetany 100 ml tmavého piva 1 feferonka 2 lžíce mleté papriky [...]
    • Skotský Woodcock

      Woodcock je tradiční skotské jídlo, oblíbené na britském ostrově již ve viktoriánské době. I když v překladu slovo „woodcock“ znamená tetřev, nesmíme za tímto názvem hledat pochoutkou z této divoké pernaté zvěře. Jedná o na másle opečený toast, pomazaný pastou z ančoviček a pokrytý jemnou směsí, chcete-li pomazánkou, připravenou z rozšlehané kořeněné směsi smetany a [...]
    • Croissant

      Ve Francii patří mezi nejpopulárnější pečivo z listového těsta bezpochyby croissant, ale oblíben je i u nás. Croissant znamená francouzsky půlměsíc, proto jeho zahnutý tvar. Je vyroben z kynutého listového těsta a může být plněný různými druhy náplně ve sladkých nebo slaných variantách. Máslové těsto je několikrát přeloženo a válcované a pak je stočeno do [...]
    • Drožďová pomazánka

      Vynikající zdravotní a kosmetické účinky droždí lidé pozorují už od pradávna. Dnes víme, že tyto jeho ceněné vlastnosti jsou dány biochemickým složením kvasinek. Vědci zjistili, že droždí je velmi bohaté na biologické prvky aminokyseliny, minerály, vitaminy B i enzymy. Všechny tyto látky jsou nezbytné pro správnou činnost lidského organismu. Tyto látky většinou v naší současné [...]
    • omeleta 2

      Omeleta z lilků

        O prvních omeletách byly zmínky již v Perské říši. Odtud se pak přes Střední východ a severní Afriky dostaly do Evropy. V každé zemi omeleta dostala svou vlastní podobu. Svůj název používaný dodnes získal tento pokrm  již v 16. století ve Francii. Samotný název omelette má původ ve starofrancouzském výrazu lemelle znamenajícím tenký plech [...]
    • hovezi-sendvic

      Hovězí sendvič

      Našlo by se jen málo lidí, kteří nikdy v životě neochutnali sendvič. Dokážeme si ho připravit sami doma, stačí si mezi dva krajíce chleba dát maso, oblíbenou uzeninu, sýr a kousek zeleniny a pak už jen sendvič sníst nebo zabalit s sebou na svačinu. Kdo ho připravil jako první a kdo mu dal jméno? S [...]
    • sendvic

      Netradiční tuňáková pomazánka

      Usínáte a přemýšlíte, co si zase dáte k snídani? Co si takhle dopřát jednoduchou ale velmi chutnou pomazánku z tuňáka? 2 malé konzervy tuňáka naloženého v oleji 2 vejce 3 lžíce kaparů 3 lžíce cottage 1 lžíce hořčice šťáva z l limetky 1 lžíce olivového oleje sůl Vejce uvaříme natvrdo. Z konzerv slejeme olej a [...]
    • toast_pesto_rajcata

      Domácí rajčatové pesto s tousty

      Taky vás už nudí běžné snídaně? Přemýšlíte, jakou snídaní si zpestříte nový den? Připravte si domácí pesto. Výtečně se hodí nejen k těstovinám, ale i k toustům. A jistě bude chutnat, jak malým, tak i velkým. První zmínky o pestu (pesto alla genovese) se objevily už okolo roku 1600 v italském Janově, odkud taky získalo [...]

    Reakce na Domácí rajčatové pesto s tousty

    1. nela napsal:

      Boží mnamky

    Napsat komentář

    Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    *

    Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>